
Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă. Astfel, aproape întreaga țară se va afla sub un nivel galben de instabilitate atmosferică, temporar accentuat, de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 10:00. Nivelul portocaliu de precipitații abundente este în vigoare astăzi în sud-vestul Transilvaniei și la munte. avertizarea galbenă de instabilitate atmosferică temporar accentuată este în vigoare de la ora 10:00 din 24 iulie până la ora 10:00 din 25 iulie. Vremea va fi instabilă la munte, în sudul Banatului, Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei. Instabilitatea se va manifesta mai întâi în zonele montane, iar apoi seara și noaptea în celelalte regiuni. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. La intervale scurte sau prin acumulare, cantitatea de apă va fi de 20 până la 30 de litri pe metru pătrat și uneori mai mare de 40 de litri. Ocazional, vor fi observate vârtejuri (de obicei 50-70 km/h) și grindină. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va menține intensificată în următoarele două zile în cea mai mare parte a țării. în plus, un nivel portocaliu de ploi abundente este în vigoare de la ora 12:00 la ora 21:00 pe 24 iulie.
În partea de sud-vest a Transilvaniei și în zonele montane extinse vor fi perioade cu averse torențiale. La intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatea de apă va fi cuprinsă între 30 și 40 de litri pe metru pătrat și uneori va depăși 50-70 de litri.nivelul portocaliu vizează județele: Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Sibiu, Vîlcea, Brașov, Ardjes, Dimbovica, Prahova, Buzeu, Vrancea, Covasna, Bacău, Harghita, Neamț și Suceava.vremea pe 24 iulie. Temperaturile vor scădea ușor în majoritatea regiunilor țării. vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități în sudul, centrul și estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea continentală. Gradul de instabilitate atmosferică va crește treptat, mai ales după-amiaza, și vor fi perioade cu ploi abundente, vânt puternic și descărcări electrice în Banat, Transilvania, Oltenia, pe arii extinse în Muntenia, Crișana, Maramureș, Moldova și parțial în Dobrogea. ocazional, se vor semnala vijelii (de regulă cu viteza de 50-70 km/h) și grindină.
La intervale scurte de timp sau când se acumulează, cantitatea de apă va fi cuprinsă între 15 și 25 de litri pe metru pătrat și uneori va depăși 30-40 de litri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade Celsius în estul Transilvaniei și 34 de grade Celsius în sudul și estul Munteniei și vestul Dobrogei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în zonele de câmpie și 24 de grade pe litoral.prognoza meteo BucureștiMiercuri vremea va fi călduroasă în Capitală, dar seara și în cursul nopții de miercuri spre joi sunt așteptate ploi și vânt, potrivit prognozei emise de ANM și valabile până joi la ora 10:00.Astfel, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Seara și peste noapte, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi precipitații abundente, vânt puternic și posibile vijelii. Cantitatea de apă poate ajunge la 10 — 15 litri pe metru pătrat, uneori peste 20 de litri. temperatura maximă va fi cuprinsă între 32 și 34 de grade Celsius, iar cea minimă între 18 și 19 grade Celsius.
Mulțumesc pentru informații valoroase!
Foarte bine explicat, mulțumesc!